CCNA 200-125 Exam: IPv6 Questions With Answers

CCNA 200-125 Exam: IPv6 Questions With Answers


Question 1. In which two formats can the IPv6 address fd15:0db8:0000:0000:0700:0003:400F:572B be written? (Choose two)
A. fd15:0db8:0000:0000:700:3:400F:527B
B. fd15:0db8::7:3:4F:527B
C. fd15::db8::700:3:400F:527B
D. fd15:db8::700:3:400F:572B
E. fd15:db8:0::700:3:4F:527B

Answer: A D

Question 2. Which statements about IPv6 prefixes are true?
A. FEC0::/10 is used for IPv6 broadcast.
B. FC00::/7 is used in private networks.
C. FE80::/8 is used for link-local unicast.
D. FE80::/10 is used for link-local unicast
E. 2001::1/127 is used for loopback addresses.
F. FF00::/8 is used for IPv6 multicast.

Answer: B D F

Question 3. Which statements about IPv6 and routing protocols are true? (Choose two)
A. EIGRPv3 was developed to support IPv6 routing.
B. OSPFv3 was developed to support IPv6 routing.
C. Loopback addresses are used to form routing adjacencies.
D. EIGRP, OSPF, and BGP are the only routing protocols that support IPv6.
E. Link-local addresses are used to form routing adjacencies.

Answer: B E

Question 4. Which command can you enter to verify that a 128-bit address is live and responding?
A. traceroute
B. telnet
C. ping
D. ping ipv6

Answer: D

Question 5. Which technology supports the stateless assignment of IPv6 addresses?
A. DNS
B. DHCPv6
C. DHCP
D. autoconfiguration

Answer: B

Question 6. Which IPv6 header field is equivalent to the TTL?
A. Hop Limit
B. Flow Label
C. TTD
D. Hop Count
E. Scan Timer

Answer: A

Question 7. Which two statements about the “tunnel mode ipv6ip” command are true? (Choose two)
A. It enables the transmission of IPv6 packets within the configured tunnel.
B. It specifies IPv4 as the encapsulation protocol.
C. It specifies IPv6 as the encapsulation protocol.
D. It specifies IPv6 as the transport protocol.
E. It specifies that the tunnel is a Teredo tunnel.

Answer: A B

Question 8. In which three ways is an IPv6 header simpler than an IPv4 header? (Choose three)
A. Unlike IPv4 headers, IPv6 headers have a fixed length.
B. IPv6 uses an extension header instead of the IPv4 Fragmentation field.
C. IPv6 headers eliminate the IPv4 Checksum field.
D. IPv6 headers use the Fragment Offset field in place of the IPv4 Fragmentation field.
E. IPv6 headers use a smaller Option field size than IPv4 headers.
F. IPv6 headers use a 4-bit TTL field, and IPv4 headers use an 8-bit TTL field.

Answer: A B C

Question 9. Which two statements about IPv6 and routing protocols are true? (Choose two)
A. Link-local addresses are used to form routing adjacencies.
B. OSPFv3 was developed to support IPv6 routing.
C. EIGRP, OSPF, and BGP are the only routing protocols that support IPv6.
D. Loopback addresses are used to form routing adjacencies.
E. EIGRPv3 was developed to support IPv6 routing.

Answer: A B

Question 10. Which two features can dynamically assign IPv6 addresses? (Choose two)
A. IPv6 stateless autoconfiguration
B. DHCP
C. NHRP
D. IPv6 stateful autoconfiguration
E. ISATAP tunneling

Answer: A D

Question 11. Which three commands can you use to set a router boot image? (Choose three)
A. Router(config)# boot system flash c4500-p-mz.121-20.bin
B. Router(config)# boot system tftp c7300-js-mz.122-33.SB8a.bin
C. Router(config)#boot system rom c7301-advipservicesk9-mz.124-24.T4.bin
D. Router> boot flash:c180x-adventerprisek9-mz-124-6T.bin
E. Router(config)#boot flash:c180x-adventerprisek9-mz-124-6T.bin
F. Router(config)#boot bootldr bootflash:c4500-jk9s-mz.122-23f.bin

Answer: A B C

Question 12. Which two statements about IPv6 router advertisement messages are true? (Choose two)
A. They use ICMPv6 type 134.
B. The advertised prefix length must be 64 bits.
C. The advertised prefix length must be 48 bits.
D. They are sourced from the configured IPv6 interface address.
E. Their destination is always the link-local address of the neighboring node.

Answer: A B

Question 13. Which three statements about IPv6 prefixes are true? (Choose three)
A. FF00:/8 is used for IPv6 multicast.
B. FE80::/10 is used for link-local unicast.
C. FC00::/7 is used in private networks.
D. 2001::1/127 is used for loopback addresses.
E. FE80::/8 is used for link-local unicast.
F. FEC0::/10 is used for IPv6 broadcast.

Answer: A B C

Question 14. You enter the “show ipv6 route” command on an OSPF device and the device displays a route. Which conclusion can you draw about the environment?
A. OSPF is distributing IPv6 routes to BGP.
B. The router is designated as an ABR.
C. The router is designated as totally stubby.
D. OSPFv3 is in use.

Answer: D

Question 15. What is one requirement for interfaces to run IPv6?
A. An IPv6 address must be configured on the interface.
B. An IPv4 address must be configured.
C. Stateless autoconfiguration must be enabled after enabling IPv6 on the interface.
D. IPv6 must be enabled with the ipv6 enable command in global configuration mode.

Answer: A

Question 16. Which entity assigns IPv6 addresses to end users?
A. ICANN
B. APNIC
C. RIR
D. ISPs

Answer: D

Question 17. Which command enables IPv6 forwarding on a cisco router?
A. IPv6 host
B. IPv6 unicast-routing
C. IPv6 local
D. IPv6 neighbor

Answer: B

Question 18. What is the correct command for floating static ipv6 route?|
A. ipv6 route 2001:DB8::/32 serial 2/0 201
B. ipv6 route 2001:DB8::/32 serial 2/0 1
C. ?
D. ?

Answer: A

Question 19. What are types of IPv6 static routes? (Choose three)
A. Recursive routes
B. Directly connected routes
C. Fully specified routes
D. Advertised routes
E. Virtual links
F. Redistributed routes

Answer: A B C

Question 20. What are three parts of an IPv6 global unicast address? (Choose three)
A. an interface ID that is used to identify the local host on the network.
B. an interface ID that is used to identify the local network for a particular host.
C. a subnet ID that is used to identify networks inside of the local enterprise site
D. a global routing prefix that is used to identify the network portion of the address that has been provided by an ISP
E. a global routing prefix that is used to identify the portion of the network address provided by a local administrator

Answer: A C D

Question 21. Which two statements are true about IPv6 Unique Local Addresses? (Choose two)
A. It is the counterpart of IPv4 private addresses
B. It uses FC00::/7 as prefix
C. ?
D. ?

Answer: A B

Question 22. What is the binary pattern of unique IPv6 unique local address?
A. 00000000
B. 11111100
C. 11111111
D. 11111101

Answer: B

More Resources

About the author

Prasanna

Leave a Comment