CCNA 200-125 Exam: VLAN Questions With Answers

CCNA 200-125 Exam: VLAN Questions With Answers


Question 1. What are three benefits of implementing VLANs? (Choose three)
A. A more efficient use of bandwidth can be achieved allowing many physical groups to use the same network infrastructure.
B. A higher level of network security can be reached by separating sensitive data traffic from other network traffic.
C. Broadcast storms can be mitigated by increasing the number of broadcast domains, thus reducing their size.
D. A more efficient use of bandwidth can be achieved allowing many logical networks to use the same network infrastructure.
E. Port-based VLANs increase switch-port use efficiency, thanks to 802.1 Q trunks.
F. VLANs make it easier for IT staff to configure new logical groups, because the VLANs all belong to the same broadcast domain. Broadcast storms can be mitigated by decreasing the number of broadcast domains, thus increasing their size.

Answer: B C D

Question 2. Which command can you enter to view the ports that are assigned to VLAN 20?
A. Switch#show ip interface brief
B. Switch#show interface vlan 20
C. Switch#show ip interface vlan 20
D. Switch#show vlan id 20

Answer: D

Question 3. What are three advantages of VLANs? (Choose three)
A. They allow access to network services based on department, not physical location.
B. They provide a method of conserving IP addresses in large networks.
C. They utilize packet filtering to enhance network security.
D. They can simplify adding, moving, or changing hosts on the network.
E. They provide a low-latency internetworking alternative to routed networks.
F. They establish broadcast domains in switched networks.

Answer: A D F

Question 4. Which command sequence can you enter to create VLAN 20 and assign it to an interface on a switch?

A. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#interface gig x/y
Switch(config-if)#switchport access vlan 20

B. Switch(config)#interface gig x/y
Switch(config-if)#vlan 20
Switch(config-vlan)#switchport access vlan 20

C. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport trunk native vlan 20

D. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport access vlan 20

E. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport trunk allowed vlan 20

Answer: A

Question 5. Which two circumstances can cause collision domain issues on VLAN domain? (Choose two)

A. duplex mismatches on Ethernet segments in the same VLAN
B. multiple errors on switchport interfaces
C. congestion on the switch inband path
D. a failing NIC in an end device
E. an overloaded shared segment

Answer: A C

Question 6. What is the default VLAN on an access port?
A. 0
B. 1
C. 10
D. 1024

Answer: B

Question 7. Which statement about native VLAN traffic is true?
A. Cisco Discovery Protocol traffic travels on the native VLAN by default
B. Traffic on the native VLAN is tagged with 1 by default
C. Control plane traffic is blocked on the native VLAN.
D. The native VLAN is typically disabled for security reasons

Answer: A

Question 8. Refer to the exhibit. Which statement describes the effect of this configuration?

Router#configure terminal
Router(config)#vlan 10
Router(config-vlan)#do show vlan

A. The VLAN 10 VTP configuration is displayed.
B. VLAN 10 spanning-tree output is displayed.
C. The VLAN 10 configuration is saved when the router exits VLAN configuration mode.
D. VLAN 10 is added to the VLAN database.

Answer: C

Question 9. Which method does a connected trunk port use to tag VLAN traffic?
A. IEEE 802.1w
B. IEEE 802.1D
C. IEEE 802.1Q
D. IEEE 802.1p

Answer: C

Question 10. Which of the following are benefits of VLANs? (Choose three)
A. They increase the size of collision domains.
B. They allow logical grouping of users by function.
C. They can enhance network security.
D. They increase the size of broadcast domains while decreasing the number of collision domains.
E. They increase the number of broadcast domains while decreasing the size of the broadcast domains.
F. They simplify switch administration.

Answer: B C E

Question 11. Which feature facilitate the tagging of a specific VLAN?
A. Routing
B. Hairpinning
C. Encapsulation
D. Switching

Answer: C

More Resources

About the author

david

Leave a Comment