210-260 CCNA Security – IINS Exam Questions with Answers – Q16 to Q30

210-260 CCNA Security – IINS Exam Questions with Answers – Q16 to Q30

Question 16.
In a security context, which action can you take to address compliance?
A. Implement rules to prevent a vulnerability.
B. Correct or counteract a vulnerability.
C. Reduce the severity of a vulnerability.
D. Follow directions from the security appliance manufacturer to remediate a vulnerability.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

In general, compliance means conforming to a rule, such as a specification, policy, standard or law.

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Regulatory_compliance

Question 17.
Which type of secure connectivity does an extranet provide?
A. other company networks to your company network
B. remote branch offices to your company network
C. your company network to the Internet
D. new networks to your company network
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

What is an Extranet? In the simplest terms possible, an extranet is a type of network that crosses organizational boundaries, giving outsiders access to information and resources stored inside the organization’s internal network (Loshin, p. 14).

Source: https://www.sans.org/reading-room/whitepapers/firewalls/securing-extranet-connections-816

Question 18.
Which tool can an attacker use to attempt a DDoS attack?
A. botnet
B. Trojan horse
C. virus
D. adware
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Denial-of-service (DoS) attack and distributed denial-of-service (DDoS) attack. An example is using a botnet to attack a target system.

Source: Cisco Official Certification Guide, Table 1-6 Additional Attack Methods, p.16

Question 19.
What type of security support is provided by the Open Web Application Security Project?
A. Education about common Web site vulnerabilities.
B. A Web site security framework.
C. A security discussion forum for Web site developers.
D. Scoring of common vulnerabilities and exposures.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

The Open Web Application Security Project (OWASP) is a worldwide not-for-profit charitable organization focused on improving the security of software. Our mission is to make software security visible, so that individuals and organizations are able to make informed decisions . OWASP is in a unique position to provide impartial, practical information about AppSec to individuals, corporations, universities, government agencies and other organizations worldwide.

Source: https://www.owasp.org/index.php/Main_Page

Question 20.
What type of attack was the Stuxnet virus?
A. cyber warfare
B. hacktivism
C. botnet
D. social engineering
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Stuxnet is a computer worm that targets industrial control systems that are used to monitor and control large scale industrial facilities like power plants, dams, waste processing systems and similar operations. It allows the attackers to take control of these systems without the operators knowing. This is the first attack we’ve seen that allows hackers to manipulate real-world equipment, which makes it very dangerous.

Source: https://us.norton.com/stuxnet

Question 21.
What type of algorithm uses the same key to encrypt and decrypt data?
A. a symmetric algorithm
B. an asymmetric algorithm
C. a Public Key Infrastructure algorithm
D. an IP security algorithm
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

A symmetric encryption algorithm, also known as a symmetrical cipher, uses the same key to encrypt the data and decrypt the data.

Source: Cisco Official Certification Guide, p.93

Question 22.
Refer to the exhibit.
ccna-security-iins-exam-questions-answers-q16-q30-1
How many times was a read-only string used to attempt a write operation?
A. 9
B. 6
C. 4
D. 3
E. 2
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

To check the status of Simple Network Management Protocol (SNMP) communications, use the show snmp command in user EXEC or privileged EXEC mode.
Illegal operation for community name supplied: Number of packets requesting an operation not allowed for that community

Source: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/netmgmt/command/reference/nm_book/nm_16.html

Question 23.
Refer to the exhibit.
ccna-security-iins-exam-questions-answers-q16-q30-2
Which statement about the device time is true?
A. The time is authoritative, but the NTP process has lost contact with its servers.
B. The time is authoritative because the clock is in sync.
C. The clock is out of sync.
D. NTP is configured incorrectly.
E. The time is not authoritative.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
Brad

Answer: A
Confidence level: 100%

Remember: The [.] at the beginning of the time tells us the NTP process has last contact with its servers. We know the time is authoritative because there would be a [*] at the beginning if not.

Question 24.
How does the Cisco ASA use Active Directory to authorize VPN users?
A. It queries the Active Directory server for a specific attribute for the specified user.
B. It sends the username and password to retrieve an ACCEPT or REJECT message from the Active Directory server.
C. It downloads and stores the Active Directory database to query for future authorization requests.
D. It redirects requests to the Active Directory server defined for the VPN group.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD
?
When ASA needs to authenticate a user to the configured LDAP server, it first tries to login using the login DN provided. After successful login to the LDAP server, ASA sends a search query for the username provided by the VPN user. This search query is created based on the naming attribute provided in the configuration. LDAP replies to the query with the complete DN of the user. At this stage ASA sends a second login attempt to the LDAP server. In this attempt, ASA tries to login to the LDAP server using the VPN user’s full DN and password provided by the user. A successful login to the LDAP server will indicate that the credentials provided by the VPN user are correct and the tunnel negotiation will move to the Phase 2.

Source: http://www.networkworld.com/article/2228531/cisco-subnet/using-your-active-directory-for-vpnauthentication-on asa.html

Question 25.
Which statement about Cisco ACS authentication and authorization is true?
A. ACS servers can be clustered to provide scalability.
B. ACS can query multiple Active Directory domains.
C. ACS uses TACACS to proxy other authentication servers.
D. ACS can use only one authorization profile to allow or deny requests.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

ACS can join one AD domain. If your Active Directory structure has multi-domain forest or is divided into multiple forests, ensure that trust relationships exist between the domain to which ACS is connected and the other domains that have user and machine information to which you need access. So B is not correct.

Source: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/net_mgmt/cisco_secure_access_control_system/5-8/ACSADIntegration/guide/Active_Directory_Integration_in_ACS_5-8.pdf

+ You can define multiple authorization profiles as a network access policy result. In this way, you maintain a smaller number of authorization profiles, because you can use the authorization profiles in combination as rule results, rather than maintaining all the combinations themselves in individual profiles. So D. is not correct
+ ACS 5.1 can function both as a RADIUS and RADIUS proxy server. When it acts as a proxy server, ACS receives authentication and accounting requests from the NAS and forwards the requests to the external RADIUS server. So C. is nor correct.

Source: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/net_mgmt/cisco_secure_access_control_system/5-1/user/guide/ acsuserguide/policy_mod.html

Question 26.
Refer to the exhibit.
ccna-security-iins-exam-questions-answers-q16-q30-26
If a supplicant supplies incorrect credentials for all authentication methods configured on the switch, how will the switch respond?
A. The supplicant will fail to advance beyond the webauth method.
B. The switch will cycle through the configured authentication methods indefinitely.
C. The authentication attempt will time out and the switch will place the port into the unauthorized state.
D. The authentication attempt will time out and the switch will place the port into VLAN 101.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Flexible authentication (FlexAuth) is a set of features that allows IT administrators to configure the sequence and priority of IEEE 802.1X, MAC authentication bypass (MAB), and switch-based web authentication (local WebAuth).

Case 2: Order MAB Dot1x and Priority Dot1x MAB
If you change the order so that MAB comes before IEEE 802.1X authentication and change the default priority so that IEEE 802.1X authentication precedes MAB, then every device in the network will still be subject to MAB, but devices that pass MAB can subsequently go through IEEE 802.1X authentication.
Special consideration must be paid to what happens if a device fails IEEE 802.1X authentication after successful MAB. First, the device will have temporary network access between the time MAB succeeds and IEEE 802.1X authentication fails. What happens next depends on the configured event-fail behavior.
If next-method is configured and a third authentication method (such as WebAuth) is not enabled, then the switch will return to the first method (MAB) after the held period. MAB will succeed, and the device will again have temporary access until and unless the supplicant tries to authenticate again.

If next-method failure handling and local WebAuth are both configured after IEEE 802.1X authentication fails, local WebAuth ignores EAPoL-Start commands from the supplicant.
ccna-security-iins-exam-questions-answers-q16-q30-26A
Source: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/ios-nx-os-software/identity-based-networking-service/ application_note_c27-573287.html

Question 27.
Which EAP method uses Protected Access Credentials?
A. EAP-FAST
B. EAP-TLS
C. EAP-PEAP
D. EAP-GTC
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Flexible Authentication via Secure Tunneling (EAP-FAST) is a protocol proposal by Cisco Systems as a replacement for LEAP. The protocol was designed to address the weaknesses of LEAP while preserving the “lightweight” implementation. Use of server certificates is optional in EAP-FAST. EAP-FAST uses a Protected Access Credential (PAC) to establish a TLS tunnel in which client credentials are verified.

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Extensible_Authentication_Protocol

Question 28.
What is one requirement for locking a wired or wireless device from ISE?
A. The ISE agent must be installed on the device.
B. The device must be connected to the network when the lock command is executed.
C. The user must approve the locking action.
D. The organization must implement an acceptable use policy allowing device locking.
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Agents are applications that reside on client machines logging into the Cisco ISE network. Agents can be persistent (like the AnyConnect, Cisco NAC Agent for Windows and Mac OS X) and remain on the client machine after installation, even when the client is not logged into the network. Agents can also be temporal (like the Cisco NAC Web Agent), removing themselves from the client machine after the login session has terminated.

Source: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/ise/2-0/admin_guide/b_ise_admin_guide_20/ b_ise_admin_guide_20_chapter_010101.html

Question 29.
What VPN feature allows traffic to exit the security appliance through the same interface it entered?
A. Hair-pinning
B. NAT
C. NAT traversal
D. split tunneling
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

In network computing, hairpinning (or NAT loopback) describes a communication between two hosts behind the same NAT device using their mapped endpoint. Because not all NAT devices support this communication configuration, applications must be aware of it.
Hairpinning is where a machine on the LAN is able to access another machine on the LAN via the external IP address of the LAN/router (with port forwarding set up on the router to direct requests to the appropriate machine on the LAN).

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Hairpinning

Question 30.
What VPN feature allows Internet traffic and local LAN/WAN traffic to use the same network connection?
A. split tunneling
B. hairpinning
C. tunnel mode
D. transparent mode
Correct Answer: A
Section: (none)
Explanation
BD

Split tunneling is a computer networking concept which allows a mobile user to access dissimilar security domains like a public network (e.g., the Internet) and a local LAN or WAN at the same time, using the same or different network connections. This connection state is usually facilitated through the simultaneous use of, a Local Area Network (LAN) Network Interface Card (NIC), radio NIC, Wireless Local Area Network (WLAN) NIC, and VPN client software application without the benefit of access control.

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Split_tunneling

About the author

Scott

Leave a Comment