CCNA 200-125 Exam: Trunking Questions With Answers

CCNA 200-125 Exam: Trunking Questions With Answers


Question 1. Which command can you enter to determine whether a switch is operating in trunking mode?
A. show vlan
B. show ip interface brief
C. show interfaces
D. show interface switchport

Answer: D

Question 2. Which two commands can be used to verify a trunk link configuration status on a Cisco switch? (choose two)
A. show interfaces trunk
B. show interfaces switchport
C. show ip interface brief
D. show interfaces vlan

Answer: A B

Question 3. Refer to the exhibit:

Switch port FastEthernet 0/24 on AlSwitch1 will be used to create an IEEE 802.1Q-complaint trunk to another switch. Based on the output shown, What is the reason the trunk does not form, even thought the proper cabling has been attached?

A. VLANs have not been created yet.
B. An IP address must be configured for the port.
C. The port is currently configured for access mode.
D. The correct encapsulation type has not been configured.
E. The no shutdown command has not been entered for the port.

Answer: C

Question 4. Which two of these are characteristics of the 802.1Q protocol? (Choose two)
A. It is a layer 2 messaging protocol which maintains vlan configurations across network.
B. It includes an 8-bit field which specifies the priority of a frame.
C. It is used exclusively for tagging vlan frames and does not address network reconvergence following switched network topology changes.
D. It modifies the 802.3 frame header and thus requires that the FCS be recomputed.
E. It is a trunking protocol capable of earring untagged frames.

Answer: D E

Question 5. How to create a trunk port and allow VLAN 20? (Choose three)
A. switchport trunk encapsulation dot1q
B. switchport mode trunk
C. switchport trunk allowed vlan 20
D. switchport trunk native vlan 20
E. ?

Answer: A B C

Question 6. Which mode is compatible with Trunk, Access, and desirable ports?
A. Trunk Ports
B. Access Ports
C. Dynamic Auto
D. Dynamic Desirable

Answer: C (?)

Question 7. What field is consist of 6 bytes in the field identification frame in IEEE 802.1Q?
A. SA
B. DA
C. FCS
D. other

Answer: A

Question 8. Which statement about DTP is true?
A. It uses the native VLAN.
B. It negotiates a trunk link after VTP has been configured.
C. It uses desirable mode by default.
D. It sends data on VLAN 1.

Answer: D

Question 9. How can you disable DTP on a switch port?
A. Configure the switch port as a trunk.
B. Add an interface on the switch to a channel group.
C. Change the operational mode to static access.
D. Change the administrative mode to access.

Answer: A (no correct answer, in fact)

Question 10. What is true about DTP? (Choose three)
A. Layer 2 protocol
B. Layer 3 protocol
C. Proprietary protocol
D. enabled by default
E. disabled by default

Answer: A C D

More Resources

About the author

david

Leave a Comment