CCNA 200-125 Exam: STP Questions With Answers

CCNA 200-125 Exam: STP Questions With Answers


Question 1. Refer to the topology shown in the exhibit. Which ports will be STP designated ports if all the links are operating at the same bandwidth? (Choose three)

A. Switch A – Fa0/0
B. Switch A – Fa0/1
C. Switch B – Fa0/0
D. Switch B – Fa0/1
E. Switch C – Fa0/0
F. Switch C – Fa0/1

Answer: B C D

Question 2. If the primary root bridge experiences a power loss, which switch takes over?
A. switch 0040.0ВС0.90C5
B. switch 00E0.F90B.6BE3
C. switch 0004.9A1A.C182
D. switch 00E0.F726.3DC6

Answer: C

Question 3. Refer to the topology shown in the exhibit. Which ports will be STP designated ports if all the links are operating at the same bandwidth? (Choose three)
A. Switch A – Fa0/0
B. Switch A – Fa0/1
C. Switch B – Fa0/0
D. Switch B – Fa0/1
E. Switch C – Fa0/0
F. Switch C – Fa0/1

Answer: B C D

Question 4. If primary and secondary root switches with priority 16384 both experience catastrophic losses, which tertiary switch can take over?
A. a switch with priority 20480
B. a switch with priority 8192
C. a switch with priority 4096
D. a switch with priority 12288

Answer: A

Question 5. Which spanning-tree protocol rides on top of another spanning-tree protocol?
A. MSTP
B. RSTP
C. PVST+
D. Mono Spanning Tree

Answer: A

Question 6. Which IEEE standard does PVST+ use to tunnel information?
A. 802.1x
B. 802.1q
C. 802.1w
D. 802.1s

Answer: B

Question 7. Which process is associated with spanning-tree convergence?
A. determining the path cost
B. electing designated ports
C. learning the sender bridge ID
D. assigning the port ID

Answer: B

Question 8. Which option describes how a switch in rapid PVST+ mode responds to a topology change?
A. It immediately deletes dynamic MAC addresses that were learned by all ports on the switch.
B. It sets a timer to delete all MAC addresses that were learned dynamically by ports in the same STP instance.
C. It sets a timer to delete dynamic MAC addresses that were learned by all ports on the switch.
D. It immediately deletes all MAC addresses that were learned dynamically by ports in the same STP instance.

Answer: B

Question 9. Refer to the exhibit. The output that is shown is generated at a switch. Which three of these statements are true? (Choose three)

A. All ports will be in a state of discarding, learning or forwarding.
B. Thirty VLANs have been configured on this switch.
C. The bridge priority is lower than the default value for spanning tree.
D. All interfaces that are shown are on shared media.
E. All designated ports are in a forwarding state.
F. The switch must be the root bridge for all VLANs on this switch.

Answer: A C E

Question 10. Refer to the topology shown in the exhibit. Which ports will be STP designated ports if all the links are operating at the same bandwidth? (Choose three)

A. Switch A – Fa0/0
B. Switch A – Fa0/1
C. Switch B – Fa0/0
D. Switch B – Fa0/1
E. Switch C – Fa0/0
F. Switch C – Fa0/1

Answer: B C D

Question 11. When an interface is configured with PortFast BPDU guard, how does the interface respond when it receives a BPDU?
A. It continues operating normally.
B. It goes into an errdisable state.
C. It goes into a down/down state.
D. It becomes the root bridge for the configured VLAN.

Answer: B

Question 12. Which spanning-tree feature places a port immediately into a forwarding stated?
A. BPDU guard
B. PortFast
C. loop guard
D. UDLD
E. Uplink Fast

Answer: B

More Resources

About the author

david

Leave a Comment