CCNA 200-125 Exam: Router Questions With Answers

CCNA 200-125 Exam: Router Questions With Answers


Question 1. Which step in the router boot process searches for an IOS image to load into the router?
A. bootstrap
B. POST
C. mini-IOS
D. ROMMON mode

Answer: A

Question 2. If a router has four interfaces and each interface is connected to four switches, how many broadcast domains are present on the router?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 8

Answer: C

Question 3. What is the purpose of the POST operation on a router?
A. determine whether additional hardware has been added
B. locate an IOS image for booting
C. enable a TFTP server
D. set the configuration register

Answer: A

Question 4. Which command can you execute to set the user inactivity timer to 10 seconds?
A. SW1(config-line)#exec-timeout 0 10
B. SW1(config-line)#exec-timeout 10
C. SW1(config-line)#absolute-timeout 0 10
D. SW1(config-line)#absolute-timeout 10

Answer: A

Question 5. After you configure the Loopback0 interface, which command can you enter to verify the status of the interface and determine whether fast switching is enabled?

A. Router#show ip interface loopback 0
B. Router#show run
C. Router#show interface loopback 0
D. Router#show ip interface brief

Answer: A

Question 6. A Cisco router is booting and has just completed the POST process. It is now ready to find and load an IOS image. What function does the router perform next?

A. It checks the configuration register
B. It attempts to boot from a TFTP server
C. It loads the first image file in flash memory
D. It inspects the configuration file in NVRAM for boot instructions

Answer: A

Question 7. Which command is used to show the interface status of a router?
A. show interface status
B. show ip interface brief
C. show ip route
D. show interface

Answer: B

Question 8. Which of the following privilege level is the most secured?
A. Level 0
B. Level 1
C. Level 15
D. Level 16

Answer: C

Question 9. What to do when the router password was forgotten?
A. use default password cisco to reset
B. access router physically
C. use ssl/vpn
D. Type confreg 0x2142 at the rommon 1

Answer: D

Question 10. How do you configure a hostname?
A. Router(config)#hostname R1
B. Router#hostname R1
C. Router(config)#host name R1
D. Router>hostname R1

Answer: A

Question 11. Which two Cisco IOS commands, used in troubleshooting, can enable debug output to a remote location? (Choose two)
A. no logging console
B. logging host ip-address
C. terminal monitor
D. show logging | redirect flashioutput.txt
E. snmp-server enable traps syslog

Answer: B C

Question 12. What command shows the interface speed and duplex?

Answer: show interface

More Resources

About the author

Prasanna

Leave a Comment